A KeePassXC 2.7.8 Javítja a Bitwarden 1PUX jelszóimportálást és a Passkey támogatást

A KeePassXC 2.7.8 nyílt forráskódú, több platformot támogató és ingyenes jelszókezelő megjelent, mint az 2.7 sorozat új karbantartási frissítése, amely különböző javításokat és hibajavításokat hoz.

A KeePassXC 2.7.8 közel két hónappal az előző verzió, a KeePassXC 2.7.7 után érkezik, amely támogatást hozott az 1Password és Bitwarden jelszavak importálásához, valamint támogatást hoz Passkeyhez is. Az új kiadás javítja a Bitwarden jelszavak importálását az 1PUX formátumban, valamint támogatást ad a szervezeti gyűjteményekhez.

A Passkey támogatása is javult ebben a kiadásban, támogatást kapott NFC és USB átvitelhez, a lehetőséget a Passkey-k meglévő bejegyzésekre való regisztrálásához, támogatást az kiterjesztés JSON adatainak továbbításához a jelszó-böngésző irányába, és a figyelmeztetés megjelenítéséhez a titkosítatlan adatokról a Passkey exportálása előtt.

További felhasználói felület javítások vannak a KeePassXC 2.7.8-ban, például egy új beállítás a menüsor elrejtéséhez, egy adatbázis-specifikus automatikus mentési késleltetési beállítás, egy billentyűparancs (CTRL+J) a keresési panel súgójának megjelenítéséhez, új billentyűparancsok (Ctrl+Shift+PgUp/PgDown) a csoport váltáshoz, valamint a jelszóerősség ellenőrzésének konfigurálásának lehetősége az adatbázis jelszavához.

A Linux felhasználók számára ez a kiadás megváltoztatja a {CLEARFIELD} Auto-Type használt gyorsbillentyű sorozatát, míg a Windows felhasználók számára javítja a DACL memóriahozzáférés védelmét. Az SSH ügynök is javult annak érdekében, hogy ne használja a kukától származó bejegyzéseket, és a KeePassXC most már csak az előre beállított kiterjesztett beállítások négyzetjelét mutatja azokhoz a beállításokhoz, amelyek rendelkeznek ilyenekkel.

Ezenkívül a KeePassXC 2.7.8 eltávolítja az elavult beállítást a ismételt jelszóbevitel követelményéhez, javítja az AppImage és a Flatpak támogatást, kijavítja a vágólap törlését Waylanden, megakadályozza a globális egyéni adatok összeolvasztását, amikor egy jelszóadatbázist összefésülünk, és javítja a StrongBox kompatibilitását.

Végül, de nem utolsósorban, ettől a kiadástól kezdve a KeePassXC csak csoportosítást végez, amikor a csoportnézet fókuszban van, már nem mutat tizedeseket a csatolmány méreteknél byte-okban, és már nem írja felül a monospace betűtípus méretét.

Ebben a kiadásban több összeomlás és hiba is javítva lett, így további információkért érdemes elolvasni a kiadási megjegyzéseket a projekt GitHub oldalán további részletekért. Ugyanezen az oldalon letöltheted a KeePassXC 2.7.8-at egy AppImage univerzális bináris formájában, amelyet szinte bármelyik GNU/Linux disztribúción futtathatsz telepítés nélkül.