Itt a Fedora Asahi Remix 40 az Apple Silicion hardverekre

Szoros együttműködésben az Asahi Linux csapatával a Fedora Projekt bejelentette a Fedora Asahi Remix 40 általános elérhetőségét, amely az új Fedora Linux 40 kiadást hozza el az Apple Silicon Mac-ekre.

A Fedora Asahi Remix 40 kulcsfontosságú jellemzői közül az egyik fő kiemelkedő jellemző az OpenGL 4.6 támogatása, amely biztosítja a kompatibilitást és a kiemelkedő teljesítményt a grafikai alkalmazásokhoz az Apple Silicon-on, mely jelentős fejlesztés azoknak a felhasználóknak, akiknek erős grafikus képességekre van szükségük.

A Fedora Asahi Remix 40 továbbra is kiválóan teljesít a hardverkompatibilitás terén, széles körű eszköztámogatást biztosítva. A felhasználók magas minőségű hangminőséget tapasztalhatnak, valamint más optimalizált hardverinterakciókat, amelyeket a Fedora felhasználók megszoktak.

Az új kiadás, ellentétben az eredeti Fedora kiadással, amely a GNOME asztali környezetre támaszkodik, a Plasma 6-ot választotta alapértelmezett asztali környezetként.

Egy egyedi Calamares alapú beállítási varázslóval érkezik a sima telepítési folyamat érdekében. Ezen felül elérhető egy GNOME variáns a GNOME 46-tal, amely alternatív asztali élményt kínál, és összhangban van az eredeti Fedora kiadás által kínált lehetőségekkel.

Végül, a szerverfeladatokhoz és más telepítésekhez a Fedora Asahi Remix tartalmaz egy Szerver variánst, valamint egy Minimal kép lehetőséget azoknak, akik szeretnék nulláról testre szabni a rendszerüket.

Az új felhasználók számára a Fedora Asahi Remix 40 könnyen telepíthető a Fedora weboldalán található részletes telepítési útmutatók követésével. Azok, akik már aktív felhasználói a Fedora Asahi Remix 39-nek, frissíthetnek az új kiadásra a standard Fedora frissítési folyamat használatával, biztosítva a legújabb funkciók zökkenőmentes átállását.

Részletes információkért nézd meg a kiadási bejelentést.