A Debian projekt csapata egyelőre nem hozott döntést az AI által generált kódok sorsával kapcsolatosan

Miközben a Gentoo Linux és FreeBSD projektek nemrégiben AI kód ellenes politikát határoztak meg, amely megtiltja az AI eszközök segítségével készített kódbéli hozzájárulásokat a projektekhez, azonban a Debiannak egyelőre nincs projekt-szintű politikája az AI-ra vonatkozóan.

A nemrég megválasztott Debian projektvezető, Andreas Tille egy levelezőlistán osztott meg különféle posztokat.

Ezek között említette meg a levelezőlistán folytatott közelmúltbeli vitát az AI alkalmazásának előnyeiről és hátrányairól a Debianban.

Ez a levelezőlista-szál múlt hónapban indult, hogy a fejlesztők megoszthassák gondolatokat az AI használatáról a Debianban. Jelenleg azonban a vita nagyrészt lezárult, anélkül hogy konszenzus született volna a kérdésben.

Egyértelmű döntés hiányában így egyelőre az AI által generált tartalmak/elemek kérdését az egyes csapatokra bízzák.

Kétségtelen, hogy idővel valószínűleg meghatározzák azt az irányvonalat, amely az AI alapú kódokra fog vonatkozni a Debian projekt tekintetében, de ez az idő még nem jött el.

A DPL frissítései között említést tesz egy közelmúltbeli vitáról is, amely a Debian Installer számára a blendek támogatásának hozzáadásáról szólt. Ha ez megvalósul, az lezárna egy 21 éves hibajelentést a Debianban.