Megérkezett a Manjaro Linux 24.0 „Wynsdey”

Az Arch Linux alapú Manjaro Linux 24.0 disztribúciót hivatalosan kiadták, ezzel jelentős frissítést hozva a legújabb GNU/Linux technológiákkal és nyílt forráskódú szoftverekkel.

Megérkezett a Manjaro Linux 24.0 „Wynsdey”

Úgy tűnik, hogy a „Wynsdey” névre keresztelt Manjaro Linux 24.0 az első olyan GNU/Linux disztribúció, amelyet a hétvégén kiadott 6.9-es Linux kernel hajt.

Míg a Manjaro Linux 24.0 zászlóshajó kiadása az Xfce asztali környezettel érkezik, a másik két hivatalos verzió, amelyek a KDE Plasma és GNOME asztali környezeteket tartalmazzák, a legújabb KDE Plasma 6 és GNOME 46 kiadásokra lettek frissítve.


Egyéb figyelemre méltó változások közé tartozik az Arch User Repository (AUR) és a hivatalos Manjaro Linux bináris tárolók build szkriptjeinek javított letöltése a legújabb Pamac csomagkezelővel, valamint a hosszú távú támogatású (LTS) kernelek, mint a Linux 6.6 LTS és a Linux 6.1 LTS támogatása a régebbi hardverekhez.

Természetesen a legtöbb alapvető komponens és alapértelmezett alkalmazás frissítésre került a legújabb verziójukra. A KDE Plasma kiadás tartalmazza a KDE Gear 24.02 és a KDE Frameworks 6.1 szoftvercsomagokat. További részletekért olvasd el a kiadási bejelentést.

A Manjaro Linux 24.0 letölthető az Xfce, KDE Plasma és GNOME asztali környezetekkel rendelkező élő ISO képekként a hivatalos weboldalról. Mindhárom kiadás elérhető Teljes és Minimal képekként a Linux 6.9, Linux 6.6 LTS és Linux 6.1 LTS kernelekkel.

A meglévő Manjaro Linux 23.1 „Vulcan” felhasználók frissítsék telepítéseiket a sudo pacman -Syu parancs futtatásával egy terminál emulátorban vagy az alapértelmezett grafikus csomagkezelő használatával.