Archiválásra került a neofetch GitHub tárolója

2024. április 26-án, a Neofetch vezető fejlesztője, dylanaraps archiválta a A Neofetch Github tárolóját, így azt csak olvasható módban lehet elérni. Ez azt jelenti, hogy a Neofetch további fejlesztése már nem lesz lehetséges.

Neofetch

Bár a felhasználók továbbra is másolhatják a tárolót egy saját projekt létrehozásához, a Neofetch mint önálló eszköz története úgy tűnik véget ért.

Meglepő módon az összes többi GitHub tárolójukat is archiválták, köztük a Kiss Linuxét is, ami egy másik népszerű projekt volt, és amely így most befejeződött.

Az összes GitHub tároló archiválása egybeesett a következő rövid üzenettel egy README fájlban:

„A földműveléssel foglalkozom.”

A Neofetch felhasználók persze így sem maradnak azért hoppon, mivel sok alternatíva áll rendelkezésre, amire áttérhetsz, és ugyanolyan jól, vagy néhány esetben még jobban is működnek.

Egy ilyen alternatíva a Fastfetch, amely egy gyorsabb alternatíva a Neofetch-hez, és elsősorban a C programozási nyelvben íródott. Ez egy platformfüggetlen rendszerinformációkat gyűjtő parancssori eszköz, amely futtatható Linuxon, FreeBSD-n, Androidon, Windows-on és macOS-en is.

Fastfetch

A fastfetchet aktívan fejlesztik, és egy nagyszerű közösség támogatja, amely rendszeresen hozzájárul a projekthez.

Sok Linux disztribúció tartalmazza a Fastfetch-et a tárolóiban. Azonban a legtöbb disztró régebbi verziókat tárol a programból. A legfrissebb Fastfetch kiadást letöltheted a GitHub tárolójából.