Adománygyüjtési kampányt indított a GNOME alapítvány

Az elmúlt néhány évben a GNOME Alapítvány veszteségesen működött, és emiatt egy nagyobb adománygyüjtési kampányt indítanak.

Robert McQueen, a GNOME Alapítvány elnöke frissítést adott közzé a GNOME Alapítvány igazgatótanácsáról egy blogbejegyzésben. Az egyik fő probléma az, hogy a GNOME Alapítvány már több éve veszteségesen működik, és a tartalékait felélte. Ez arra is rávilágít, hogy Holly Million új GNOME Ügyvezető Igazgatóként való szerepére, aki tavaly októberben lett kinevezve.

McQueen a mai blogbejegyzésében az alábbiakat írta:

„Mint azt tudhatjátok, a GNOME Alapítvány már több mint három éve veszteségesen működik, azaz többet költünk, mint amennyit bevételként realizálunk évente. Gyakorlatilag a Alapítvány tartalékait feléltük, amelyeket néhány jelentős adomány révén 4-5 évvel ezelőtt kaptunk. Az Alapítványnak van egy tartalékpolitikája, ami meghatározza, hogy mekkora összeget kell megtartanunk a számláinkon. Ennek célja, hogy ha jelentős bevételkiesés állna elő, akkor megőrizhessük a legfontosabb működési folyamatainkat, miközben új forrásokat keresünk. Most elértük ezen tartalékok határát, ami azt jelenti, hogy az Igazgatótanács már nem hagyhat jóvá több hiányos költségvetést – hogy a kiadásokat ugyanazon a szinten tartsuk, növelnünk kell a bevételeinket.

Az igazgatótanács egyik legfontosabb prioritása Holly felvételekor az volt, hogy kommunikációs és támogatási területen szerzett tapasztalatai mellett a fundraisingben is jártas legyen, és szélesebb és változatosabb támogatást szerezzen küldetésünk és munkánk számára. Céljai azóta, hogy csatlakozott – a közösség és a projekt jobb megismerése mellett – az volt, hogy jobb pénzügyi ellenőrzéseket és jelentéseket biztosítson, kidolgozza a stratégiai tervet és elindítsa a fundraising tevékenységeket. Talán észrevettétek idén, hogy az Alapítvány óvatosabb volt a költekezésekkel, mert Holly októberben egy egyensúlyi költségvetést készített az Igazgatótanács jóváhagyására, hogy közben felkészüljünk és elindítsuk új fundraising kezdeményezéseinket.”

További részletek a GNOME Alapítvány támogatási terveiről és más igazgatói frissítésekről, például a 7 fős igazgatótanácsról a 9 fősre bővülésről, megtalálhatók ebben a blogbejegyzésben.