Itt az Amarok zenelejátszó 3.0.1 verziója

Az Amarok 3.0.1 itt van, alig több mint egy hónappal az Amarok 3.0 megjelenése után, hogy néhány új funkcióval bővítse a programot.

Itt az Amarok zenelejátszó 3.0.1 verziója

Ezek között szerepel egy opció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy képet másoljanak a Wikipédia appletből a vágólapra, valamint egy kattintható értesítés, ha a felhasználó nem-Wikipédia linkre kattint, és a lehetőség az aktív keresési opció jelzésére a Wikipédia appletben.

Továbbá, hozzáad egy lehetőséget, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy kiválasszák, megjelenjen-e egy szám előadója a kontextus böngésző különböző előadók vagy különböző album előadók szekcióiban, javítja a felhasználói felület különböző szövegeit, javítja a ReplayGain címkék olvasását, és támogatást ad a KDE Frameworks 5.78 szoftvercsomaghoz.

Ez a kiadás továbbá javítja az alkalmazás teljesítményét azáltal, hogy csökkenti a minimalizált/elrejtett analizátor és más komponensek CPU-használatát. Javítja a duplikált számok lejátszási listából való törlését, és többé nem állítja a hangerőt nullára, amikor a phonon-vlc lejátszás leáll.

Végül, de nem utolsósorban, az Amarok 3.0.1 javít különböző egyéb hibákat a címke egyezés torzítás, az APG és a gyűjtemény szűrése terén. A részletekért tekintsd meg a változásnaplót, ahol további információkat találsz a hibajavításokról és a fejlesztésekről.

Eközben letöltheted az Amarok 3.0.1-et forrás tarballként, amelyet manuálisan kell fordítanod a GNU/Linux disztribúciódban, vagy telepítheted az új verziót a Flathub Beta-ról Flatpak alkalmazásként. Természetesen a következő napokban az Amarok 3.0.1 elérhető lesz a disztribúciód stabil szoftver tárolóiból is.

Az Amarok a KDE legendás zenelejátszója, amelyet több mint 20 éve fejlesztenek. 2024 áprilisában, egy 6 éves szünet után éledt újjá Amarok 3.0 néven, jelentős változásokkal, mint például a Qt 5/KDE Frameworks 5-alapú felhasználói felület, a kontextus nézet appletek átméretezéséhez vizuális segédlet, támogatás a TagLib 2.0 és FFmpeg 5.0 könyvtárakhoz és még sok más újdonsággal.