Megérkezett a LibreOffice 7.6 ág utolsó karbantartási frissítése

A Document Foundtation bejelentette a LibreOffice 7.6.7 általános elérhetőségét, mint a LibreOffice 7.6 irodai csomag sorozat hetedik és utolsó karbantartási frissítését.

Bár a LibreOffice 24.2 már elérhető új funkcióival és fejlesztéseivel, a Document Foundation még mindig karbantartja a 7.6 ágat, amelyet 2024. június 12-ig támogatnak, és a 7.6.7 itt is van, mint egy további karbantartási frissítés, amely további hibákat javít.

Számokban kifejezve a 7.6.7 összesen 44 olyan hibát és regressziót javít, amelyeket a LibreOffice fejlesztői fedeztek fel, vagy korábbi verziókból jelentettek be a felhasználók, ahogy azt az RC1 és RC2 változások jegyzékében részletezték.

Italo Vignoli rövid bejelentésében úgy fogalmazott, hogy ez a legátfogóbban tesztelt verzió, amelyet kifejezetten egyéni felhasználók, kis- és középvállalkozások, valamint más szervezetek termelékenységi környezetébe terveztek. Ez az új frissítés hibákat és regressziókat javít.

Azonban mivel a 7.6.7 az utolsó frissítés a sorozatban, erősen ajánlott, hogy fontold meg telepítéseid frissítését a legújabb 24.2 kiadásra, pontosabban az ebben a hónapban kiadott 24.2.3 frissítésre.

Ha a 7.6.7-et telepíted, csak június 12-ig kapsz támogatást.

Mind a 7.6.7, mind a 24.2.3 letölthető a hivatalos weboldalról RPM és DEB alapú disztribúciókhoz.

A LibreOffice 24.2-et idén január 31-én adták ki nagy változásokkal, mint az új naptár alapú verziószámozási séma, új biztonsági és hozzáférhetőségi funkciók, és javított interoperabilitás az MS Office alkalmazáscsomaggal. Ez a változat 2024. november 30-ig támogatott lesz.