Megérkezett a Proton legújabb nagy frissítése

A Valve bejelentette a Proton legújabb nagy frissítését, amely a Windows játékok futtatását teszi lehetővé Linux rendszereken. A legújabb verzió, a Proton 9.0, számos fejlesztést és kibővítést tartalmaz, amelyek még jobb játékélményt ígérnek a Linuxon játszóknak.

Megérkezett a Proton legújabb nagy frissítése

A frissítés főbb pontja a Proton támogatott játékok könyvtárának bővítése. Azok a címek, amelyek korábban csak az experimental verziójú Protonnal voltak játszhatók, például a Sonic Colors: Ultimate, The Finals és a Lord of the Rings: Gollum, most már teljes mértékben támogatottak.

Ezenkívül a Proton 9.0 jelentősen javította a magas magszámú CPU-kkal való kompatibilitást, optimalizálva a teljesítményt olyan játékokhoz, mint a ‘Far Cry 2’ és a ‘The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition’.

Továbbá, az új kiadás számos technikai fejlesztést és hibajavítást hozott, amelyek javítják az általános játékélményt:

Az NVAPI most már alapértelmezés szerint engedélyezve van a legtöbb játékhoz, javítva a Nvidia grafikus kártyák funkcióinak támogatását. Az újítás megkezdte a rendszer egér gyorsításának figyelmen kívül hagyását azokban a játékokban, amelyek nyers bemeneti API-kat használnak, így pontosabb irányítást biztosítva.


Javításokat végeztek a ‘Doom Eternal’ és a ‘BIOMUTANT’ és a ‘Lords of the Fallen’ című játékok hangproblémáinak megoldására és a videolejátszás javítása érdekében. Több játék, például a ‘Microsoft Flight Simulator’ és a ‘Phasmophobia’, kapott javításokat az összeomlások elkerülésére, ezzel javítva a játék stabilitását.


Végül, a Proton 9.0 újratervezésre került a Wine 9.0 alapján, amely számos frissítést és hibajavítást tartalmaz, javítva a Windows alkalmazások kompatibilitását és teljesítményét Linuxon.

Tekintsd meg a kiadás bejelentését további részletekért és a Proton 9.0 teljes újdonságainak teljes listájáért.