Megérkezett a ParrotOS 6.1

A Parrot Security kiadta a Parrot OS 6.1-et, amely a legújabb stabil verziója a Debian alapú biztonsági disztribúciónak, melyet etikus hackeléshez és behatolás-teszteléshez készítettek, frissített eszközökkel és fejlesztésekkel.

Megérkezett a ParrotOS 6.1

Több mint négy hónappal a Parrot OS 6.0 után érkezett a Parrot OS 6.1 kiadás, amely továbbra is a Linux 6.5 kernel sorozatra épül a 64 bites (x86_64) általános képeknél, valamint a Linux 6.6 LTS kernelre a Raspberry Pi kép esetében, amelyet ismét frissítettek a legújabb Raspberry Pi 5 lap támogatásának javítása érdekében.

A Raspberry Pi kép új meghajtókat is kapott a külső eszközökkel való jobb kompatibilitás érdekében, valamint megfelelő Wi-Fi támogatást a Raspberry Pi 400 számítógéphez.

Az Anonsurf, a Parrot anonim módú csomagolója, amely a kapcsolatok Tor hálózaton keresztüli kényszerítésére szolgál, frissült a 4.2-es verzióra, amely javítja a stabilitást és kijavítja a launcher script hibáit, így jobb anonimitást és élvezetesebb felhasználói élményt biztosítva.

Ez a kiadás visszahozza a parrot-updater segédprogramot is, amely frissítési emlékeztetőkkel látja el a felhasználókat, hogy rendszereiket mindig naprakészen tartsák, javítja az Nmap hálózati szkenner segédprogramot az MS SQL szkennelési Lua script hibáinak kijavítása érdekében, fontos biztonsági frissítést alkalmaz a BIND9-ben, és elhozza a legújabb biztonsági frissítéseket a Chromium web böngészőhöz.

Számos hackelési eszközt és egyéb csomagot is frissítettek a Parrot OS 6.1-ben, beleértve a Burp Suite 2024.2.1.3, sqlmap 1.8.3, sslscan 2.1.3, zaproxy 2.14, NetExec 1.1.1, Metasploit 6.4.6, WoeUSB-ng 0.2.12, Volatility3 1.0.1, rizin 0.7.2, powershell-empire 5.9.5, instaloader 4.11, gdb-gef 2024.1, evil-winrm 3.5, Ruby 3.1, PipeWire 1.0.5, GRUB 2.12, Go 1.21, és LibreOffice 24.2 verziókat. További részletek a kiadási megjegyzésekben találhatók.

A Parrot OS 6.1 már letölthető a hivatalos weboldalról több verzióban, beleértve a Security Edition, Home Edition és Hack The Box Edition verziókat. Azonban ezek a lemezképek csak új telepítésekhez használhatók, mivel a meglévő felhasználók a sudo apt update && sudo apt full-upgrade parancsok futtatásával frissíthetik telepítéseiket egy terminál emulátorban.