A Linux Mint alaértelmezetten deaktiválná a nem hitelesített flatpak csomagokat

A Linux Mint projekt kiadta havi hírlevelét, amely kiemeli az Ubuntu (és Debian) alapú, asztali felhasználásra fókuszáló Linux disztribúcióval kapcsolatos legutóbbi fejlesztéseket. Májusban fejlesztéseket végeztek a Linux Mint szoftverkezelőjében, valamint folytatták a csomagarchívum tárolásának optimalizálását.

A Linux Mint alaértelmezetten deaktiválná a nem hitelesített flatpak csomagokat

A Linux Mint „mintinstall” szoftverkezelője számos javítást kapott. A Linux Mint szoftverkezelője gyorsabban töltődik be, mint korábban, és alapértelmezés szerint letiltja a nem ellenőrzött Flatpak-okat. A szoftverkezelő figyelmeztetést is megjelenít, hogy a felhasználó tisztában legyen a nem ellenőrzött Flatpak-ok használatának biztonsági kockázataival, ha úgy kívánja.


A nem ellenőrzött Flatpak-ok engedélyezésekor a szoftverkezelő egyértelműen jelöli ezeket a nem ellenőrzött Flatpak-okat.

A Linux Mint haladást ér el a tárolói hosztolás terén. A Linux Mint teszteli a Fastly CDN-t a gyorsabb és megbízhatóbb tárolói hozzáférés érdekében, és ez jól halad. Elkezdték a Datadogot használni az adatok monitorozására a tárolóik körül.

További részletek ezekről a témákról a Linux Mint havi frissítési blogbejegyzésében találhatók.