A 2 Ship 2 Harkinian, egy nem hivatalos PC-s port a Zelda: Majora’s Mask játékhoz megjelent

Bár nemrég jelent meg a Zelda 64: Recompiled kiadás, most újabb PC-s portja érkezett a Zelda: Majora’s Mask-nak a Harbour Masters csapatnak köszönhetően, a 2 Ship 2 Harkinian.

A 2 Ship 2 Harkinian, egy nem hivatalos PC-s port a Zelda: Majora’s Mask játékhoz megjelent

Ez a változat is ugyanattól a csapattól származik, akik elkészítették az Ocarina of Time PC portját, a Ship of Harkinian-t, és most kiterjesztették munkájukat a Majora’s Mask-ra. Szükséged lesz egy ROM fájlra, tehát ténylegesen rendelkezned kell a játék egy példányával, hogy játszhass vele. Remélhetőleg ezt a Nintendo nem próbálja majd eltávolíttatni.

Az első kiadás főbb jellemzői:

  • Támogatás magasabb képkockasebességhez: Hasonlóan a SoH-hoz, a 2Ship lehetővé teszi a képkockasebesség növelését tetszőleges mértékben a Mátrix Interpoláció használatával. A játék logikája továbbra is 20 FPS-en fut, így ez tisztán vizuális és nem változtatja meg a játék viselkedését.
  • Képkockapuffer hatások: A 2Ship-ben működő képkockapuffer megoldást sikerült megvalósítaniuk, amely lehetővé teszi ezen hatások pontos újraalkotását, mint például a Motion Blur vagy a PictoBox képek rögzítése.
  • Szabad nézet: Nagyobb kamerafüggetlenség, amely lehetővé teszi a harmadik személyű kamera irányítását a jobb analóg karral.
  • Mentéshez kapcsolódó fejlesztések: Hozzáadott lehetőség automatikus mentésre időközönként, visszavitt „szünet mentés” az OoT-ból, mely megakadályozza, hogy az Owl mentések megsemmisüljenek betöltéskor.
  • Bináris mentés importálás: A fájlválasztó képernyőn húzd és dobd be a mentés fájlokat a Recompból vagy Emulátorokból, hogy importáld a mentést a 2Ship-be. (Működik minden mentésformátummal, amelyeket meg tudtunk szerezni, ha van olyan amely nem működik, hozz létre egy hibajegyet a GitHub-on!)
  • DPad tárgyak: Bármilyen tárgyat vagy maszkot bármelyik DPad helyre felszerelhetsz!
  • HUD szerkesztő: Lehetővé teszi a HUD összes elemének mozgatását és méretezését. Tartalmaz előre beállított 4:3 (eredeti) és szélesvásznú HUD-okat.
  • Támogatás mind az N64 1.0 USA, mind a GameCube USA romokhoz!

További információ a GitHub-on. A projekt a CC0 1.0 Universal licenc alatt áll, és elérhető Linux és Windows rendszerekre.