A Linux Firmware frissítő Fwupd 1.9.17 megérkezett

A Fwupd 1.9.17 a napokban került kiadásra, mint az új karbantartási frissítés ehhez az open-source Linux firmware frissítési segédprogramhoz Linux alapú operációs rendszerekhez, amely új eszközök támogatását és további hibajavításokat tartalmaz.

A fwupd 1.9.16 kiadása után két héttel érkezik a fwupd 1.9.17, amely támogatást nyújt új eszközökhöz, beleértve az Asus DC201 dual 4K USB-C dokkolót és a Realtek Gen1 RTS541x HUB vezérlőket.

Ezen kiadás továbbá kijavít néhány hibát, hogy ne adjon túl általános példányazonosítót a CrosEC eszközökhoz, megakadályozza az OptionROM ellenőrzési adatok olvasását az Apple hardvereken, észleli, ha egy CCGX dokkoló megakadályozza a visszaminősítést, jelzi, ha egy felhasználói kérés már nem érvényes, és megfelelően jeleníti meg az SPDX projektengedélyeket az AND, mint elválasztó használatával.

Ezenkívül javítva lett egy lehetséges összeomlás, amely akkor történt, amikor érvénytelen CBOR adatokat értelmezett, valamint egy probléma, amikor a rögzítő eszköz állapota megváltozik a bootloader módban. Ráadásul a fwupd 1.9.17 megváltoztatja a systemd SystemCallFiltert engedélyező listára és támogatást ad a rendszerhívások megfelelő szűrésének ellenőrzéséhez induláskor.

További részletekért nézd meg a projekt GitHub oldalán található kiadási jegyzeteket, ahonnan letöltheted a forráskód tarballját, ha kedved van a fwupd fordításához a GNU/Linux disztribúciódon. Ellenkező esetben ezt a verziót telepítened kell a disztribúciód szoftvertárolóiból.